Jak chcesz mieć ładny "białawy kolor" to kup żarówki nie 12000-14000 kelvinów czy jak zwał tak zwał, tylko 4000-6000 :!: Ja w peugeocie miałem 4500 philipsa i świeciły na bielutko, a 14000 to już fiolet był i słabsza widoczność, ale na autostradzie widać Cię z daleka - niektórzy to lubią.
Dołączę się , też niedawno to przechodziłem jedna zaczęła świecić tak jak u ciebie i po bardzo krótkim czasie kaput. Wymianka raczej tylko w komplecie.
----- Złota L&K by MASTERS ---
__uuufffff cóż to była za maszyna____
A powiedzcie mi Panowie czy ksenony mozna wsadzic do wszystkich rodzajow kloszy? Jezdze O1(AGR) z 2000r. Jak moge sprawdzic czy zarowki ksenonowe nie zrobia krzywdy lampom.
A powiedzcie mi Panowie czy ksenony mozna wsadzic do wszystkich rodzajow kloszy? Jezdze O1(AGR) z 2000r. Jak moge sprawdzic czy zarowki ksenonowe nie zrobia krzywdy lampom.
Niesterty nie można. Pozatym do xenonow trzeba zdaje się wyzsze napięcie, nie 12V.
maysee, jesli wsadzisz zestaw HID z allegro to licz sie z tym, ze po roku bedziesz mial popekane klosze ... bo tylko tak mozesz dorzucic xenon, badz kupic lampy juz z fabrycznym xenonem plus cala instalacje
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
jesli wsadzisz zestaw HID z allegro to licz sie z tym, ze po roku bedziesz mial popekane klosze ...
a dlaczego?
Przecież xenon wytwarza mniej ciepla niż żarówka halogenowa.
Inna sprawa, to kształt wiązki swiatła z takiego reflektora, bo palniki by alledrogo nie zawsze są w ognisku odbłyśnika reflektora i dają po oczach jadącym z przeciwka.
a dlaczego?
Pojecia nie mam, ale to samo robil moj sasiad u siebie w O1 i niestety ostatnio wymienial lampy, bo mu popekaly... A to ze xenon wytawarza mniejsza temp to wiem, jednak no niestety tak bylo :? Nie wiem czemu ops:
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
misiek^wro napisał/a:
jesli wsadzisz zestaw HID z allegro to licz sie z tym, ze po roku bedziesz mial popekane klosze ...
a dlaczego?
Dokładnie , z resztą moi znajomi jeżdzą na zestawach HID i jakoś klosze im nie popekały a też są plastikowe.
Biorąc pod uwagę to , że na rynku mamy 2 rodzaje zestawów , te za 200zł i te z wyższej półki i powiem szczerze , że bardziej mnie wkurwia ori ksenon bo na naszych drogach samopoziomowanie wariuje i strumień światła skacze , prawdą jest że jeżeli ktoś to ma HID nie ustawi poziomu oświetlenia będzie oślepiał , przecież tak samo jest z naszymi zwykłymi reflektorami , na wybojaach dają po oczach
Wiesz tu nawet nie chodzi o poziomowanie , ale jak wczoraj stało za mną Porsche Cayenne na xenonie to strasznie dawało po lusterkach :evil:
Zle napisalem, JEEPY i SUVy maja samopoziomowanie i xenon fabryczny, ale jakis jelop nie pomyslal, ze osobowkom zwyklym bedzie walilo to po galach, tak ze ksiazke bedzie szlo czytac ...
A poziomowania brak w starych rupieciach, gdzie domorosly tunningowiec zakupil zestaw HID jak najtanszy na alledrogo i samemu sobie go zamontowal do auta i szpanuje ...
domorosly tunningowiec zakupil zestaw HID jak najtanszy na alledrogo i samemu sobie go zamontowal do auta
z prawnego punktu widzenia montowanie zestawów HID do zwykłych lamp jest u nas nielegalne ze względu na homologację dot. reflektorów i każdy pan władza ma prawo zabrać za to dow. rej. amen.
Niemcy już się za to wzięli, w związku z tym należy oczekiwać napływu HiD i spadku cen a co za tym idzie oślepiających strucli na naszych drogach, chyba że policja będzie sprawdzać.
pzdr.
Pojecia nie mam, ale to samo robil moj sasiad u siebie w O1 i niestety ostatnio wymienial lampy, bo mu popekaly...
Efekt kupowania zestawów za 300 zł na Stadionie 10-lecia :szeroki_usmiech
Chciałem zakupić taki zestaw i koledzy szybko wybili mi ten szalony pomysł
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Panowie
1.- nadajecie na Jeepy i inne samochody o dużych rozmiarach- nie każdy z nich ma ksenony(a powiedziałbym,że właśnie mniejszość ma fabryczne)-taki ich urok.
2.aby założyć do nich HIDy to też jest sztuka - w nowszych konstrukcjach samochodów nie ma funkcji plug and play - trzeba w instalacje wstawiać przekaźniki lub inne ustrojstwa aby oszukać komputery
3.zestawy HID nie są takie znowu złe - trzeba je tylko odpowiednio-zaznaczam "odpowiednio" zamontować,wyregulować dorzucić spryski i można jeździć.
Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
nosferatus, to ciekawe czemu jak za mna stoi taka konstrukcja, to ja dostaje szewskiej pasji z racji na to, ze gazete molbym czytac, tak mi koles lupie ... bindowanie lusterka jest w takim momencie przymusem, bo ch... widze przed soba :P
Komentarz